Hasiera / Berriak /
Nolan Beddiafek eta Aura Quintanak irabazi dute Zubiri-Iruñea 2021

Nolan Beddiaf patinatzaile frantziarrak, EOSkate World Team taldekoak, eta Aura Quintana Gasteizko El Pilar Marianistas taldeko korrikalari kolonbiarrak irabazi dute 2021eko P2Pko lehen etapa azken kilometroetan erabakitako lasterketa azkar eta zirraragarrian.

Goizean euria egin zuen arren, pista lehor zegoen irteeran Zubiri herrian, eta ibilbide osoan. Horrek lasterketa erritmo altua izan du hasieratik. Lehenengo kilometroetan El Pilar Marianistas taldeko korrikalariek lasterketaren erritmoa jarri zuten bosgarren kilometroaren ostean iritsitako ihes batzuk saihestu nahirik. Azken edizioko irabazle nagusia, Nolan Bediaf eta bere bikotekide Martin Ferrie, berrogeita hamar bat patinatzailez osatutako pelotoi baten indarra probatu zuten lasterketa buruan, tartean faboritoak ziren patinatzaile talde on bat.

Lasterketa tentsiotsua izan zen Zabaldiko Meta Volante-n, 12. kilometroan, Patxi Peulak irabazitako esprintarekin, lasterketarako nahikoa indartsu zegoela argi utziz. Emakumezkoen Flying Gola Aura Quintana kolonbiarrarentzat izan zen Maite Ancínekin esprint estuan.

Apurtzeko hainbat saiakera izan arren, taldea trinko heldu zen Huarte herrira, lasterketako 15. kilometrora. Herriko kale nagusian, eskuinera 90 graduko kurba baten ostean, Nolan Beddiafek egin zuen azkenean behin betikoa izango zen erasoa. Handik helmugaraino, txirrindulari frantziarrak bakarrik egin zuen lasterketa, Curtidoreseko azken aldapan, jada Iruñean, dagoen pelotoia saihestu nahian. Beddiafek Zubiri – Iruñea irabazi du 28'50eko denborarekin. Bigarren eta hirugarren postuak esprintean jokatu ziren segundo batzuk geroago, Patxi Peula euskalduna bigarren eta irabazlearen taldekide Martin Ferrie hirugarren.

Minutu bat beranduago, El Pilar Marianistas Aura Quintanako kolonbiarra, emakumezkoen lasterketako irabazlea Frantziako Marine Lefeuvreren aurretik, azken kilometroan hari ezin izan zion eutsi, eta Maite Ancín nafarra, metro gutxira atzetik etorri zena. .

Hortik lasterketaren amaierara arte, 550 patinatzailek Iruñeko Bosquecillo kaleko helmuga gurutzatu zuten, eta pack-aren amaierara iritsi ziren Zubirin hasierako pistola jaurti eta 60 minutura.