Hasiera / Berriak /
Nolan Beddiafek eta Aura Quintanak, P2P 2021eko jenerala hartzen dute

Nolan Beddiaf EOSkate World Team taldeko patinatzaile frantziarra eta Aura Quintana Gasteizko El Pilar Marianistas taldeko korrikalari kolonbiarra Iruñea eta Puente La Reina arteko etapa zein P2P 2021eko sailkapen orokorreko garaile absolutu izendatu dituzte. Haien garaipenak gehituz. Zubiri eta Iruñea arteko larunbatean probakoei biek erakutsi dute euren nagusitasuna munduko maratoirik gogorrenean.

Noski, garaipena ez zitzaien erraza izan: Nolan Beddiafek ihes egin zuen Ciriza eskalatzean, lasterketaren erdian, baina Rafael Heredia euskal korrikalariak eta Hugo Gerard frantziarrak hara iristea lortu zuten lasterketa buruan hirukotea osatuz. Bien bitartean, lasterketako hirugarren pelotoian, lehen etapako emakumezkoen podiumak berriro ere garaipenaren alde jokatuko zuen: Aura Quintana Maite Ancín nafarra eta Marine Lefeuvre frantziarra izan ziren beste 4 patinatzaileren talde batean, eta elkarrekin arituko ziren. Alto de Orendáingo gailurrera ia iritsiko da, helmugatik sei kilometro eskasera. Lefeuvre atzean geratu zen mendi gailurrera iritsi baino pixka bat lehenago eta emakumezkoen proba esprint zirraragarri batean erabaki zen Quintana, irabazlea, eta Ancín, bigarren sailkatua.

Aurretik Nolan Beddiafek azken tiradara jo zuen Orendáingo gaina baino 500 metro lehenago, emakumezkoek bezala. Behin 200 metroko abantailarekin ihes eginda, ez Rafael Herediak eta ez Hugo Gerardek ezin izan zuten ehizatu jaitsieran eta helmuga aurreko eremu lauan. Herediak lasterketa bikaina osatu zuen bigarren postua sinatuz eta Hugo Gerard hirugarren sailkatu zen hogei segundora.

Modu honetan Nolan Beddiafek 2019ko probako txapeldun titulua berreskuratzen du, 2020an ez baitzen P2Prik. Aura Quintanak Maite Ancín ordezkatzen du emakumezkoetan.

Jardunaldia Puente La Reinako helmugan aurtengo erronkarekin osatu zen: Nerea Bermejo eta Íñigo Pérez atleten arteko 110 metroko erreleboko duelua Ruth Arza eta Jonathan Galar irristalarien aurka. Eta aurreikuspen guztien aurka, kirolariak gailendu ziren patinatzaileen aurrean: malda apur batek Nerea Bermejoren alde egin zuen lehen erreleboan, Ruth Arzaren aurretik hasi zena. Íñigo Perez atleta Nerearen makila jasotzen kaleratu zen bitartean, Jonathanek Ruthek ukitu arte itxaron behar izan zuen bere lehen urratsa emateko. Ahaleginak egin arren, 55 segundoko metroak Íñigorentzat izan ziren, eta horrela, 11 segundotan atleten taldeak helmuga gurutzatu zuen eta 13 segundotan patinatzaileek. Patinajearen asteburu oso baten amaiera ezin hobea.